2014 – Superåret

Tittar på den här listan och kan bara tänka, vilket jävla år. Och vilken skillnad mot förra årets ganska trista protokoll.

 

Karlstad 6 timmars

Tarawera Ultramarathon 74 km

Salomon Trailtour Kolmården 21 km

Stockholm Marathon

Jättelångt 68 km

Swedish Alpine Ultra 107 km

Fjällmaraton Bydalsfjällen 50 km

Sträcklöpet 11 km

Black River Run 100 miles – DNF

Sörmlands Ultramarathon 50 km

Åda Wildboar Race 22 km

Hammarby Alpin Marathon 42 km

 

Höjdpunkterna är naturligtvis Tarawera på Nya Zeeland, Swedish Alpine Ultra i mitt absoluta favoritområde i fjällen och Fjällmaraton i Bydalen. Dessutom har jag ju rest runt lite och sprungit på fantastiska platser. Nya Zeeland var inte bara lopp utan andra fantastiska platser på båda öarna. Österrikiska Alperna på Trailcamp men Pathfinders och en soloresa till Jotunheimen. Dessutom har jag hunnit med otaliga rundor i Stockholms bästa bakgård Ågesta, Tyresta och på Sörmlandsleden.

IMG_1235 VTUM_012334

Jag har tränat lite mer än tidigare och det har gått bättre på loppen. Jag känner mig starkare och kanske snabbare med. Slutet av året har stått för det verkliga uppvaknandet. Genom att jag börjat köra mer strukturerat låg-/högintensivt verkar jag kunna träna mer. Löpteknik-kursen jag var på har, när det börjat sätta sig, gjort att jag springer lättare och att jag inte känner av benhinnor mm. Jag kan springa nästan varje dag. Jag har även vant mig vid nolldrop skor även till vardags och det känns idag konstigt att ta på sig ett par vanliga ”normaldämpade” skor även om jag nog alltid kommer att ha det på långa pass och lopp.

Nästa år ser ut att bli fantastiskt. Jag har storslagna planer. Jag kanske misslyckas på en del lopp för det är inga enkla saker jag tar mig an men det viktiga för mig är äventyret och utmaningen. Att det kittlar lite!

En annan rolig sak är ju mitt egna ”lopp”. Det är inte så många som anmält sig på mailen men på Facebook, MY GOD!! Kommer alla som signat sig, och hälften av de som visat intresse, då blir det ett stort gäng. Det hade jag absolut inte räknat med och gör kanske inte riktigt nu heller men vem vet är det en fin februaridag så kanske det blir succé. Efter helgerna ska jag ta tag i att logga hela banan så det kommer fram en gps-fil.

Klippt ihop en liten video från året som gått. Det känns lite konstigt att titta på bilder från Nya Zeeland för det dröjer nog innan man kommer tillbaks dit, om ens någonsin. Bästa stället!

//peace

Det här inlägget postades i Löpning, Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera