6 timmar i Karlstad

Nja, lite längre var jag där fast jag såg inte mycket mer än Stationen, hotellet och Våxnäshallen. Det var dags för Karlstad 6 timmars i helgen.

Det kan låta otroligt tråkigt för en oinvigt, rent av vansinnigt att springa runt, runt i sex timmar på en 200-metersbana. Det är det nog också fast jag  upplevde det inte heller denna gång som särskilt påfrestande mentalt. Men visst har man haft rundor som varit mer inspirerande. Bra träning för pannbenet resonerade jag och ett helt ok långpass. 52,45 km eller något sådant kom jag. Hade några toapauser som tog lång tid annars höll jag hyggligt tempo för att vara ultra. Blev rätt trött efter några timmar men det gick bra att fortsätta springa.

Enligt mitt program skulle jag köra en 50 km tävling den här helgen så det passade ganska bra ju. Nu är det bara ett långt pass kvar innan Tarawera. Jag är rätt spänd för hur det ska gå. Jag kan nog hacka mig igenom 100 km men frågan är hur kul det är om man rasar för tidigt in i loppet. Nu finns möjligheten att byta ner sig till 85 eller 60 km men jag är sugen både på poängen till UTMB och kvalet till Western States fast inget av det är huvudmål, jag ska bara ha kul. För att kvala till WS ska man springa på 16 timmar så det är där någonstans jag siktar mot sen får vi se hur det går med den saken. Det är ju visst några kullar som ska passeras på vägen också.

Det här inlägget postades i Löpning, Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera