28 km

Igår var det dags att ta sig ut i skogen igen. Jag har ett program (japp undrens tid är inte förbi) och det visade 26 km. Så var hittar jag en 26 km slinga i skogen?? Efter lite funderande föll valet på Sörmlandsleden från Hemfosa via Paradiset och vidare till Handen. Det är en smidig runda eftersom jag kan ta pendeltåget till starten och sedan hem igen. Dessutom är de delarna för det mesta väldigt fina och det är bara en ganska kort bit som går på vägar genom ett bostadsområde.

Det gick ganska bra till en början även om det börjar bli lite blött i skogen nu. När jag började närma mig Paradiset började magen skrika att det var dags att pausa. Kände inte alls för att ta plats i skogen särskilt som det var rätt mycket svampplockare i området. Med dassen vid Paradiset var öppna, vilket tur.

Efter stoppet var jag lite kall och stel men det ordnade till sig när jag började springa igen. Halkade på en stenhäll och slog mig rätt ordentligt. Det var lite klantigt. det var egentligen inte så halt just där.
Nu började jag bli ordentligt trött. Måste snart inse att formen inte är vad den varit. Orkar sällan springa särskilt långt nu för tiden utan att benen stelnar till och värker. Bara att bygga vidare. Har sprungit Paradiset-Rudan så många gånger så det kändes inte allt för jobbigt ändå. Joggade och hoppade över vattenpölar tills jag var framme vid pendeltågsstationen i Handen. Firade med en Cola och åkte hem.

Hade med mig en flaska perpetuem och det räckte bra. En halvliter vatten extra var kanske i snålaste laget men det var ju rätt kallt i går.

Det börjar bli både kallt och blött nu så man får väl passa på att vara i skogen så mycket som möjligt. Står inte på förens det kommit ett par decimeter snö som man inte orkar pulsa runt i.

20131020-124228.jpg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på 28 km

  1. Coyntha skriver:

    Älskar att springa i skogen!
    Har du anlitat A. Falk? Som vi pratade i Slovakien ?

    • GoRun.se skriver:

      Visst är det härligt. Nej jag har konsulterat diverse litteratur bara. Jag är lite kluven till att ha en coatch. Tror nog det är riktigt bra men det kräver mycket av en själv med. Är inte säker på att det skulle funka för mig under en längre period.

Kommentera