Åda Wildboar Race 53 km

I lördags gick jag upp vid fem och satte mig i bilen ner till Trosa för att köra årets ultravariant av Wildboar, 53 km. Jag var inte pigg direkt och faktiskt lite sliten i benen efter två intervallpass i veckan men det skulle nog vara lugnt ändå.

Väl framme så var det finväder men lite kallt. Fick ut nummerlapp och väntade på bussen till starten som gick en bit norr om Trosa. När starten så skulle gå var jag rätt taggad och jag ville testa att ligga på lite i början där jag trodde att det skulle vara mer lättsprunget än på slutet. Det gick bra och jag skulle nog säga att jag låg ganska långt fram i leden tom men så började jag tappa shortsen som jag hade fyllt med gels och som kanske är en storlek för stora. Fick ordning på det till slut men då hade jag tappat den lilla grupp som jag tagit rygg på och det hade passerat flera löpare. Sprang vidare själv och höll fortfarande ganska bra tempo men missade mycket markeringar pga lite tunnelseende. Det var Sörmlandsleds- markering på första biten och jag kunde inte se dem helt enkelt. När jag kom ut på en åker som jag egentligen visste att jag skulle rakt över, för det sas på bussen så fick jag se en markering vid en grind till vänster och sprang ut där. Fortsatte på en grusväg en liten bit och där finns en Sörmlandsledsskylt, skönt då sprang jag rätt i alla fall. Fortsätter på asfalten men tycker det är lite konstigt. Kastar en blick in över åkern och ser en rad löpare som springer rakt fram över åkern. Fan, vänder tillbaks och ligger på lite för att hinna ikapp åtminstone några andra. Ut på en asfaltsraka där jag passerar en klunga löpare sedan in i skogen igen. Nu har jag fått nog och sänker tempot. Ingen idé att försöka springa fort när man bara får leta efter vägen.

Banan är kanonfin, framförallt i skogen. På grusvägarna är det väl lite tråkigt men det går i alla fall undan. Så småningom kommer vi ner mot varvning vid Åda Golfklubb och jag är ganska snabb här och vid andra kontroller. Bara att fylla flaskan och ge sig av igen. Nu väntar den tuffa delen men jag tycker nog att jag har en del krafter kvar. Men banan är tuff nu och det borde jag ju vetat, jag sprang den ju senast för ett halvår sedan. Dessutom är jag trött i ben och knän så jag har faktiskt lite problem att ta mig uppför och nedför i terrängen. Det tar tid ändå går det bra jämfört med vad som komma skall på sista 11 km rundan…

Jag har svårt att njuta av naturen men det är vacker terräng särskilt uppe på höjderna. Det är gott om kontroller för vätska och det är tur för det blev en varm dag och jag har för mycket kläder och svettas mer än nödvändigt. Har tagit med lite gels och salttabletter och en bar. Allt går åt och till det dricker jag Tailwind som loppet har vid kontrollerna.

Sista rundan på 11 km går mycket långsamt men så fort det är platt kan jag springa ganska obehindrat, det är terrängen som slitit på kroppen. Glad att det snart är slut kan jag ta i den sista biten in mot mål efter att ha varit ute nästan sju timmar. Nöjd över att ha fått ihop ett längre träningspass för första gången sedan Trans Gran Canaria men missnöjd med genomförandet. Jag visste att det skulle vara tufft på slutet men hade glömt hur eländigt det egentligen var. Nåja det var inte årets mål direkt och jag hade en fin dag ute.

Loppet är kanonbra. Naturen är fantastisk och servicen bra. Jag kastade mig tillbaks till Stockholm så jag var varken på föreläsningar eller middagar men jag antar att det också var bra.

Väl hemma hann jag med att sova ett par timmar sedan åkte jag ut till Täby för att vara funktionär under TEC som jag var förra året. Det känns bra för löparkarman att hjälpa till lite under lopp man ändå inte ska springa och så är det roligt att stå där under natten när många går i mål. Jag var lite mosig när jag åkte hemåt igen vid halv tolv på förmiddagen men det var ingen idé att gå och lägga sig då så det fick bli lite kompishäng i vårvädret och sedan tvinga sig att vara vaken hela kvällen. Sov hårt natten som gick kan jag lova.

Det här inlägget postades i Löpning, Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera