Att lägga grunden

Året är inte slut än och nästa vecka är det dags för årets sista långlopp, Northface Endurance Chanllenge 50 miles i San Francisco. Det ska bli kul, mest för att jag tycker det ser ut att vara väldigt vackert och att jag sett videos från loppet i några år och funderat på att åka dit. Tidsmässigt har jag ingen koll och inga krav. Det verkar inte supertekniskt generellt och temperaturen behaglig. Det är inte så mycket höjd men ändå en del. Blir lite förvirrad av amerikanska mått och jag ska ta det som det kommer tänker jag inga prestationskrav.

Det här året har varit fantastiskt löparmässigt, jag har gjort en massa framsteg och gjort flera nya PBn, tex 36 minuter bättre på marathon.

Det är nog en serie av tillfälligheter och händelser som gjort att jag blivit bättre. Jag har kunnat träna mer mängd efter det att jag var hos Anders på Art of running för ungefär ett år sedan och det har såklart gett mycket.

En sak jag funderat mycket kring på sista tiden är ändå grundträning under vintern. Det som hände under förra vintern var att jag var mycket struktureras (och ganska hård mot mig själv) under vintern eftersom jag skulle ner och springa Trans Grancanaria mitt hittills tuffaste lopp som jag ville vara förberedd för. Mycket lågintensiv träning. Långa pass, kallt ibland, snöpulsning och mycket mängd. När jag sedan kommit igång med loppen i år så har jag inte alls tränat så mycket och varit lite ostrukturerad. Vilat när jag känt att det behövs och tränat mycket alternativt under hösten.

Ett av mina mål för nästa år är att springa Stockholm Marathon snabbt. Träningen kommer att börja redan i december och jag tar basen från Anders Szalkais program så får jag lite struktur. Det kommer nog bli tufft. Jag har också fått bra rutin på Yoga, Styrka och Coreträning under hösten.

Kan jag hålla i det så tror jag att jag har en fin grund till nästa säsong så att jag kan prestera som jag vill.

20140120-185122.jpgIMG_0734.JPGIMG_0696.JPGIMG_0706.JPG

Det här inlägget postades i Löpning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera