Berlin Marathon

Så här veckan efter Berlin Marathon har jag glömt och gått vidare men jäklar vad missnöjd jag var när jag kommit i mål.

Vet inte om det var 40 års jubileet eller vad men det var trångt på banan. Slalom och tempoväxlingar.  Frustrerande men ändå rätt kul. Bra stämning och mycket publik längs hela banan.

Jag hade kommit till starten i rätt bra tid, inte en massa dötid men det var kallt och jag lämnade in mina kläder och hade inga att slänga i startfållan. Frös och väntade på starten. Fattade inte vad som hände riktigt. På funbeat hade jag blivit övertygad om att det bara var en start istället för tre som det brukar. Men inget hände och så småningom var det dags för det andra startskottet och min tur. Folk rörde sig knappt framåt, som att de inte ville börja springa. Konstigt och ovant.

När jag väl kom iväg var det som sagt lite trångt och ojämnt tempo. Kändes ändå rätt bra i kroppen. Efter halvmaran var jag tvungen att hoppa in i en bajamaja. Räknade lite och insåg att mina chanser att komma under 4 timmar sprack efter det besöket.

Chansade ändå allt och efter 30 km sprang jag fortare än vad jag nånsin sprungit på en mara tror jag. Det höll till 37 km sträcket ungefär. Det var en chansning och jag höll inte. Inte mycket att göra åt saken.

Trots att publiken gjorde goda försök att heja igång mig så var det gång en bra bit mot målet och joggade lite den sista kilometern.

Jaha… vi hade i alla fall tur med vädret. 4,16 blev det

Jag har tänkt att springa Stockholm Marathon två gånger till men förutom det så känner jag mig ganska klar med distansen. Främst är det att träningen inför en mara känns så oispirerande just nu. Men man kan ju ändra sig så klart. Jag kanske gör en comback någon gång.

Nästa år ska de lotta ut platserna till Berlin Marathon och känns inte heller så kul. Glad att jag har sprungit mina tre lopp där. Det är en bra mara och arrangemang.

IMG_0657 IMG_0646

Det här inlägget postades i Löpning, Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera