En mil var tredje timme

I lördags var det dags för intervaller. Inte vilka intervaller som helst heller utan riktigt långa superduper ultra intervaller.

Pace on earth hade kallat till gemensam löpstund på fast geografiskt åtskilda med diverse sociala medier som ända länk till övriga löpare.

Var tredje timme från kl 00 natten mot lördag skulle man springa en mil och sedan rapportera in det. Jag startade med viss tvekan över hur många jag skulle klara. Kunde jag bara hålla mig vaken tänkte jag, då kommer jag kunna springa allihop. Planen var därför enkel. Mellan varje intervall skulle jag äta lite och dricka sedan prioritera vila.

Det fungerade rätt bra faktiskt, fast jag hade lite problem med att hålla värmen uppe när jag skulle vila så därför fick jag leta fram en sovsäck efter några pass.

 

IMG_0759

Första intervallerna gick i totalt mörker. Mötte inga människor bara lite bilar. Höll mig hela tiden nära hemma och hade ingen lust att slösa tid på att resa till någon roligare plats.

IMG_0763

 

Innan frukost hade jag klämt in de tre första intervallerna, 30 km och allt kändes fina fisken…

 

IMG_0769

På nr 4 var jag inte lika pigg längre och det var tungt med motivationen. Mycket stirra ner i marken. Det var dock en liten morot att komma hem och slänga upp en bild på instagram innan man vilade och åt lite.

IMG_0774 IMG_0773

När sedan mörkret kom igen och man var seg i kroppen var det bara de sista milen kvar. Det skulle bara gå. Dag att plocka fram viljan.

IMG_0770

 

Och Ipoden. Med musik i öronen kan man ju komma lite längre, åtminstone om det är tråkig väg.

In alles blev det alltså så att jag sprang alla 80 km och eftersom jag hade lite riktiga pauser så lyckades jag hålla uppe tempot ganska bra ända tills de sista två milen som tog lite längre tid. Inte heller kände jag mig lika sliten dagarna efter som man kan göra efter ett 50 miles lopp. Kroppen känns nu riktigt bra och i helgen är det dags för Hammarby Alpin Marathon som är en kul grej. Jag kommer som i lördags att springa så länge det känns ok men gärna hel. 23 vändor i Hammarbybacken, tot ca 1900 hm känns som en rolig tävling att avsluta året med och samtidigt piska igång träningen ordentligt inför Tarawera. Det är nu bara 113 dagar kvar till start så det kan behövas.

Det här inlägget postades i Löpning, Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera