Göteborgsvarvet

En vecka har passerat sen Göteborgsvarvet. Jag sprang mitt bästa halvmaraton so far. 1,26,35. Ursprungsplanen var att det skulle gått ännu fortare men jag kände mig inte riktigt bra veckorna innan. Mycket stela hälsenor och vader som gjort att jag sprungit lite mindre. Men undr loppet gick jag för max. Inte mycket mer jag kunde gjort för att var snabbare där. Km tiderna är inte jättesnygga och jag började sacka redan på platten vid 15 km. Men i mål kom jag och är helnöjd med insatsen. 

Kanske är det inget lopp om man vill maxa. Även om jag startade rätt långt fram och det inte kändes trångt i själva startfållan så var det bitvis mycket trångt och svårt att raska på ut ur Slottsskogen och genom Majorna. Efter Älsborgsbron som var lite tuff så blev det bättre och platt i ca 10 km. Drev på allt vad jag kunde men det var inte lätt och det utlovade svala vädret uteblev och jag hade det lite tufft i den gassande solen. Dessutom var tröjan jag fått från Ung Cancer lite som att springa i en sopsäck, inte mycket funktion i funktionströjan. 

Det var i alla fall gott om publik det får man säga. Bra mycket bättre än på Stockholm Marathon. När man kom in i stan igen var det rena folkfesten. Jag rev av mig tröjan. Jag kunde inte ha den kvar på och då fick jag upp tempot lite igen. Det var skönt att närma sig Slottskogsvallen igen. Efter alla turer under Sandsjöbacka trippeln i januari har jag lärt mig känna igen området och det var med viss nostalgi jag sprang över bron mot Slottskogen och visste att det skulle bli ett PB i alla fall. 

Ska man ge arrangemanget en liten känga så var det i så fall logistiken efter målgång. Eftersom det fortfarande startade väldigt mycket människor när jag kom i mål hade jag mycket svårt att ta mig fram till min väska och omklädningen hade det varit kallt och regn hade man fått frysa bra länge innan man kom åt kläderna. Sen var det lite kassa duschmöjligheter med men det hade jag nästan räknat med. Och det var inte heller helt lätt att ta sig bort från Slottskogen på ett vettigt sätt utan att korsa banan och alla löpare men det kan ha varit jag som hittar dåligt. 

Promenerade in till stan igen och Stationen för att ta tågen hem. Det var många löpare med på tågen vilket var lite kul avslut på dagen. 

Så här efter får jag lida för tiden. När träningsvärken väl släppte så har höften varit riktigt dålig hela veckan. Det går mot det bättre men i tisdags hade jag lite problem bara att gå. Ble lite bättre efter Yoga i onsdags men nu gör det ont igen. Stockholms Maran känns avlägsen. Blir det inte helt bra till veckan så blir det nog ingen start ens vilket känns lite tråkigt men så kan det vara. 

 

Det här inlägget postades i Lopp och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera