Hammarby Alpin Marathon

Igår var det dags för att ta revansch på Hammarbybacken. Förra året var jag med och tvingade mig runt halva loppet. Hade ont i höften och var ganska medtagen efter att ha kört ultrintervaller 80 km helgen innan.

Nu var det bättre. Jag har tränat mer överlag och hängt en hel del i Hammarbybacken sedan i somras. Ändå blev jag rejält överraskat av hur snabbt det gick att springa. Första halvan av loppet gick fort och det var särskilt på nedvägen jag låg på då jag tog det ganska lugnt uppför och försökte vila lite.

Andra halvan av loppet gick långsammare men ändå bra tycker jag. Lite stelt, lite skrikande lår men fortfarande bra fart utför. Tog ett ganska långt toa stopp och började dricka på varje varv. Hade glömt salttabletter och svettades väldigt mycket så det blev en del sportdryck även om den höll på att komma upp ett par gånger. Min egna perpetuem blev väldigt kall när den stod på marken så det fick bli arrangörernas dricka istället och nyponsoppa som var en hit.

Försökte peppa mig och tänkte att jag skulle göra de kommande fem varven i bra fart och sedan plåga mig igenom de sista men det kändes hyggligt på alla varven. Men det gick sakta uppför. Helt sjukt jobbigt de sista stigningarna och startsträckan att börja springa uppe på toppen blev längre och längre kändes det som.
Men runt kom jag och det kändes ganska tidigt att det skulle gå bra. Ursprungligen tänkte jag att sex timmar skulle kännas som ett ok dagsverke men slutade på 4,53 så det får man ju vara nöjd med. Har faktiskt sprungit en del vanliga platta marathon på sämre tider. Bra formtest var det.

Nu är det bara fortsätta att hålla i det här. Träningen löper på rätt bra och jag stänger den här veckan på 70 km och har snittat 56 km de senaste 8 veckorna. Det är snart bara 100 dagar till Trans Gran Canaria men det ska nog gå bra att öka lite. Detta var även årets sista lopp även om det bara var ett test så egentligen är året slut nu men en hel del träning kvar att göra. Jag vet inte riktigt hur det kommer se ut efter årsskiftet men det blir nog några lopp innan TGC för att testa av formen.

IMG_0133.JPG

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera