Hammarby Alpin Marathon

När väckarklockan ringde var jag lite borta men insåg snabbt att det skulle bli en tung dag. Vet inte riktigt hur jag tänkt men lite optimistisk med tiden tror jag. Ringde en taxi så jag skulle komma fram i tid till starten.

Det var lite kallt, bara strax över nollan. Fick en extra vända upp på toppen eftersom man skulle hämta nummerlapp och lämna väskan där uppe. Starten var odramatisk och jag la mig långt bak och försökte ta det lugnt upp för backen. Nedförslöpningen på baksidan var riktigt trevlig. Jag hade föreställt mig att det var brantare än det var. Underlaget var också bra. Lite lerigt på stigen för att runda backen men inte crazy. Efter några varv kom till och med solen fram och nyfiken publik som hejade gav en mycket bättre stämning än jag väntat mig faktiskt.

De sista varven jag gjorde gick dels sakta uppför men jag började även att känna av höften uppför. Jag bröt efter 12 varv, en halvmara och 1000 höjdmeter. Kändes som ett helt ok långpass ändå en vanlig lördag. Hade det varit ett prioriterat lopp istället för bara ett kul infall så hade jag säkert släpat mig runt. Maxtiden var ju generösa 10 timmar och det hade säkert gått att göra på 6-7.

20131124-113159.jpg

Det här inlägget postades i Löpning, Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera