Salomon Hammer Trail 100 miles Bornholm

I ett svakt ögonblick har jag signat upp mig på vad som utger sig för att vara Danmarks tuffaste traillopp på Bornholm i maj. Hmm… det kändes väldigt bra när jag skickade mailet till raceledningen men jag vet inte. Nu är loppet tydligen fullt med endast 33 män och en kvinna anmälda till 100 miles. Jag skulle inte tveka att ställa mig på startlinjen till Tec igen även om jag inte fullföljde förra året men det här börjar kännas lite nervöst. Kanske oroar jag mig i onödan.

Själva loppet ska vara mer trail än vad Tec är och går på en slinga som är ca 25 km med två vätskekontroller på varje varm. Det är 4000 höjdmeter mot Tec´s 1500 på 100 miles. Det är kanske inte jättemycket men lär vara fullt tillräckligt för mig. Fan vet var de hittat 4000 höjdmeter. De måste letat upp Danmarks enda kulle och dragit banan fram och tillbaks över den 😉 De rekommenderar stavar så jag får väl packa ner ett par lätta. Det ska tydligen bäras ryggsäck också vilket jag egentligen inte är ett fan av. Får se om jag får tag på en liten och lätt sak tills dess. Det verkar inte heller som man har pacers så det kan nog bli lite extra tufft. Det finns en del stopptider som till en början ser ganska generösa ut men det beror ju så klart på hur banan ser ut. Maxtiden är 30 timmar.

Hur hittade jag det här då. Jo jag fick lite spel och kom fram till att det kanske vore kul att springa UTMB eller åtminstone CCC om något år. Sagt och gjort började jag leta igenom listan över kvallopp för att samla ihop lite poäng. Det rekomenderas, det finns en massa lopp som verkar kul runt i europa. Morsan har tjatat om Bornholm så länge jag kan minnas och jag behöver nog lite support så nu drar jag med hela familjen över en långhelg och kollar läget ett par dagar innan loppet.

På vidos på nätet ser det ut att vara lite kallt och blåsigt under loppet så det blir nog att packa lite av varje som vanligt. Och mat. Gud det är det bästa med långloppen tror jag att man kan äta en massa gott hehe. Fast jag har ju iofs mest gått på Perpetuem, gels och annat konstlat.

100 miles startar tydligen först av alla och när kvällen kommer släpps 50 miles löparna ut. undrar hur det känns när det kommer ut nya pigga löpare på banan när det börjat gå tungt. på slutet (om man satsar på en långsam tid) så kommer kort distansare ut på banan 25 och 50 km. Då lär man inte vara pigg.

Bara två andra svenskar vad jag kan se. Ska bli kul att springa ett lite mindre lopp utomlands.

Nåväl jag kommer åka ner och göra vad jag kan och försöka att bärga några poäng till UTMB. Alla lopp jag springer syftar i alla fall mest till att hålla igång mig själv och träna på. Och det lär jag verkligen få göra nu. Schemat är klart. Men skräckblandad förtjusning är det.

Fuck off nu kör vi!!

//c

 

Det här inlägget postades i Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera