Himmel, hav och helvete

Blixtvisit i Skåneland. Susade ner till Malmö med tåget i fredags, käkade två falafel och gick och la mig tidigt. Reveljen på lördagen gick sedan klockan fyra för att åka bil upp till Mölle. Var lite tidig men det gjorde inget för det var full aktivitet nere i hamnen.

Vi kan väl säga så här. Jag var inte nervös men jag var inte heller supermotiverad att springa. Allmänt är jag kanske lite nedsliten men framförallt så hade jag sett fram emot loppet i våras som det var planerat från början. Nu blev det ändrat av olika anledningar och då kändes det ändå rätt att åka ner och köra som en kul grej. Jag hade därför inte förberett mig så mycket. Visste inget om banan, hade bara rafsat ner lite saker i en väska efter en sen utekväll och var allmänt blasé men det är fint på Kullen och vädret såg ut att vara kanon för hösten. Regn och hård vind hade nog gjort att jag bara kört ett varv den här dagen.

Min plan fick bli att ta det lugnt på första varvet och sedan försöka hålla upp tempot kommande två varv och det tycker jag att jag lyckades med ganska bra. Körde ungefär tre timmar per varv men då ändrades banan lite grann efter första varvet.

Det var mer lättsprunget än vad jag hade trott faktiskt. Det ”snackas” mycket att det ska vara så tufft och tekniskt och det är det kanske till viss del men stora partier är riktigt lättlöpta och för den som vill går det att springa på bra, syns om inte annan på Andre Jonssons vinnartid som var under sex timmar. Nu var iofs det väldigt torrt på banan så det får man kanske ha i huvudet också.

Ut på första varvet var vi en stor tropp som sprang iväg. Det var inte trångt direkt men kändes lite som att springa på led men skönt att ha draghjälp kanske. Vacker och höstfärgad lövskog med bred platt stig. Jag blev fort varm och fick ta av jacka och handskar. Sen var det mest att jogga på. efter kanske 8 kilometer bar det av nedåt havet och ut på stranden. Sten, sten, sten. Upplevde de som lite hala på första varvet men det blev bättre på kommande varv. Tångklädda runda stenar, hade det regnat hade det inte varit kul. Hörde att några oroade sig för att få göra det i mörker på sista varvet. Ska det ta sån jäkla tid tänkte jag, det har jag inte tid med, i så fall får jag öka på. Kommer fram till Nimis. Lars Vilks konstverk. Jäkla tokgubbe som byggt upp det där, en imponerande bedrift får man nog säga. Här bär det av uppåt och det är ganska brant, det känns i låren men jag tuffar på ok.

Sedan ska vi uppför en ordentlig brant igen och här har de funktionär som varnar för att det kan falla sten. Det sitter rep en bit upp som vi tar till hjälp och vi håller oss till kanten. Ändå kommer det rejäla stenbumlingar farande ned och jag hör senare att folk blivit träffade. Därför har de ändrat banan när vi kommer hit på andra varvet. Jag vet inte om det var överdådigt med den första sträckningen. Tyckte det var rätt kul. Men det var lite för mycket folk på en gång dvs köbildning och repen som var uppsatta var på tok för dåliga. Tunna plastiga rep som var ganska hala dessutom såg de ut att ta en del stryk mot vassa stenar, hade de hållit hela dagen?

Vägen fortsatte uppåt till högsta toppen inte lätt men skönt ändå på något sätt. Tog en del placeringar här när folk stannade för att pusta ut. Känner mig stark även om det inte går så fort så tuffar mina ben liksom bara på utan att protestera så mycket.

Nu blir löpningen trevligare igen, jag känner igen mig från några träningsrundor jag gjort här. Så småningom kommer vi upp mot fyren och jag är lite spänd på vilken väg det är tänkt att vi ska ta tillbaks för det är inte bara lättlöpt ute på udden. Men det visar sig inte vara någon fara bara ett par ställen där man måste hålla tunga rätt i munnen så går det fint. Sedan är det kohagar på väg tillbaks till hamnen.

Kul att det är så mycket folk ute längs banan och hejar både supporters och lördagsturister är ute längs hela banan. Kommer in mot hamnen och kan morsa på andra löpare som är på väg ut och vid varvning får man lite att tugga på och dricka och tillgång till dropbagen.

Jag sticker iväg ganska omgående igen. Första varvet har gått på ca tre timmar och jag känner mig fortfarande pigg och kry.

Andra varvet går också bra. Ändringen av banan känns positiv just där och då. Det är fortfarande flera andra löpare ute och jag går fortfarande bra uppför. Springer på ganska bra även detta varv. Hoppar över vätskestationerna för det går inte åt så mycket. laddar inte in så mycket energi heller, räcker med perpetuem och lite bullbitar vid varvningen verkar det som idag.

Kommer in mot varvningen och här kommer André Jonsson och flyger förbi. Tänker först att han kanske sprungit någon av de kortare distanserna men icke det är ultran och jag har precis blivit varvad. Makalöst och imponerande. Men det är bara att köra på. Ännu ett snabbt depåstopp och ut på sista varvet.

Det känns bra även om jag får ta det lugnt i uppförsbackarna. Nu är det ensamt däremot. Jag plockar några i början men sedan är det ganska tomt resten av varvet. Lite tråkigt och svårt att inte ha någon rygg att följa. Känner att tempot är lite ojämnt men överlag går det förvånansvärt lätt. Även i stigningarna känns det fortfarande som att jag kan stega på ganska bra även om jag inte har någon att jämföra mig med. Efter fyran så försöker jag släppa på. Det går sådär första men sedan börjar jag ramla fram. Kommer ikapp löpare på 6 km loppet och det går inte fort för dem och det är trångt så jag står och stampar lite men sedan kommer jag ut på asfalten så då är det bara att trycka på in i mål. Känns fortfarande väldigt bra och med lite vilja hade jag kunnat ge mig ut på ett till varv, det är alltid en skön känsla när man inte haft som mål att ta ut sig helt och hållet.

IMG_2820IMG_2818

Bil tillbaks till Malmö så jag missade festen och sedan var det bara mat, säng och tåget hem igen. Lite mör i benen men absolut löpbart om man hade velat ta sig en återställare.

 

Utrustning

Tights – Craft

Underställströja – Craft

Jacka – Patagonia Houdini

Vantar – Inov8

Buff

Stumpor – X-socks

Skor – La Sportiva Bushido

Ryggsäck – Ultimate Direction AK racevest med två flaskor

 

Energi

3x tvåtimmarsblandning Perpetuem

Några bullbitar

En näve russin

2 glas cola

1 redbull

2 gels

En snickers

De tre sista sakerna mulade jag i mig efter sista varvningen för att inte få soppatorsk på varvet men var egentligen inte så sugen. Däremot hade jag nog behövt någon macka eller så i magen, kan vara värt att tänka på framöver.

Det här inlägget postades i Löpning, Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera