Hydrapak softflask 500

På långpasset igår passade jag på att testa ett par nya flaskor jag köpte i fredags. Hydrapak SF-500.

För några år sedan fick jag se att Hydrapak sålde sina softflasks men jag tyckte de var för små (250 ml) för att kunna ersätta en vätskeblåsa. När de sedan började tillverka softflasks åt Salomon härom året började man se folk använda dem.

Jag skaffade några för att testa. Särskilt 500 ml modellen som kändes som rätt storlek. Den var lite för långsmal och har passat dåligt i mina väskor.

Ett problem jag haft länge är att hitta en bra flaska till min Salomon advanced skin rygga där flaskhållarna är lite för små för de flesta flaskor. Bäst har vanliga pet-flaskor funkat.
Nu tror jag problemet är löst. Även om det var med en annan ryggsäck jag prövade igår.

Flaskorna passade bra, satt bra utan att hoppa runt. Och det gick att dricka i farten, lite hjälpligt, utan att plocka ur den ur hållaren. Flaskorna är bredare och inte lika långa som Salomon varianten. Det finns en 250 ml modell också men jag tycker som sagt dessa har större användningsområde. De är inte helt mjuka utan har en topp och botten i lite hårdare material jmf Salomons.

Svårt att uttala mig om hållbarheten men Hydrapak gör ju bra blåsor och har man dem bara still i flaskhållarna borde de ju vara ganska skyddade.

Billiga är de inte (199 kr /st). Öppningen är lite större än tidigare men det kan nog ändå vara lite klurigt för den som vill blanda dryck ”on the go”.

Än så länge är jag helnöjd. Tiden får utvisa om det är en vinnare eller inte.

20140330-094500.jpg

20140330-094511.jpg

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera