Jag är inte frisk

Trots att jag bestämt mig för att inte springa fler vägmaror så tänker jag ändå på att jag borde kunna göra det bättre. Redan på väg mot Östermalms IP på väg från målet i lördags kom tankarna. Kan man kanske komma under tre timmar? Hur mycket träning skulle det kräva? Är du go i huvet eller? Inte friskt!

Jag sprang på 3,27 på Stockholm Marathon och det är jag nöjd med, höll inte riktigt hela vägen, satsade på 3,20 men trodde inte riktigt att det skulle gå.

Jag hade hamnat i startgrupp 2 så jag trodde att jag skulle få fajtas i starten så jag gick fram till repet redan vid 11-tiden. Stod där och trängdes tills det var dags för start. Kanske var jag övertänd, kanske var jag mer laddad en mina medlöpare men jag flög iväg när starten gick tillsammans med en annan. Han slog av på takten ganska omgående det gick väl för fort. Konstig känsla. Det kändes som alla andra stog still medans jag sprang iväg till publikens jubel som om jag vore någon elitlöpare. Efter en stund kom Andreas Falk och sprang om och sedan en annan liten kille. Jag hängde på fast med en del lucka. Inte värt att bränna sig för fort. Höll miltempo vilket så klart var vansinnigt men kör på i hygglig fart.

Ganska snart är jag ifatt löparna från startgrupp 1, redan efter 1,5 km. Det ger bra självförtroende men det är jobbigt att hela tiden springa slalom mellan folk. Morsar på lite folk, springer, andas. Jag har ett bra lop även om jag kände mig lite avslagen innan. Flyger över Västerbron första gången. Genom staden. Det går lätt. Ända tills andra vändan på Norrmälarstrand, då börjar det bli riktigt grisigt och jobbigt men jag håller mig rullade ända upp till Odengatan där jag måste gå en liten bit i uppförsbacken. När det flackar ut börjar jag rulla igen och snart är jag framme vid Stadion. Skönt att gå i mål, skönt att vara klar, skönt med nödfilt. Men så var det det där… Kan man kanske springa lite fortare? Det kändes ju ändå ganska bra ju? Tre timmar…?

Nä nu får det va. Om inte suget faller på igen om några år. Nu ska det bli långa traillopp tills jag tröttnar på det.

IMG_1358.JPG

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera