Mängdvecka

Nu är jag klar med den tyngsta veckan jag gjort hittills. 100 km har jag klämt ihop och en hel del de senaste veckorna med. Det kanske inte är så mycket för en del men det är dubbla mängden mot vad jag skulle säga är normalt för mig. Har känt mig riktigt trött och sliten, mornarna har varit ett straff. När det har varit dags för löpning har det däremot känts ganska lätt. Benen har trillat på  nedåt 5 min tempo utan att protestera och jag har kört mycket pannlampa och teknisk trail.

Idag var jag ute en sväng i Tyresta och körde den vanliga rundan genom brandområdena, 18 kilometer. Mycket blött när all snö håller på att smälta. Får se om det blir kallare igen annars är det nog snart barmark. Igår drog jag två varv på Ursvik extrem. Det var rätt tufft på slutet men kändes bra att ta backarna där.

(null)

Nu blir det en hel del vila och enkla pass. Försöker nog hålla hyfsad volym den här veckan så får vi se vad som händer nästa innan loppet. Blir en hel del yoga, foamroller och meditation. Känner mig inte så stel men det kan nog vara bra. Kör lite styrka med särskilt för ryggen som jag tycker brukar ta mycket stryk på långa lopp.

Om jag hittar en bra utförslöpa så ska jag försöka trasa sönder låren lite till veckan och kanske ett intervallpass eller två.

Men mest ska jag försöka sova mycket och äta ordentligt, man får göra vad man kan för att det här ska gå vägen. Tufft kommer det att bli det kan man nog vara säker på.

(null)

 

(null)

Det här inlägget postades i Löpning, Lopp och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera