New York Alternativ Marathon

Det ordnas en massa olika inofficiella marathon imorgon från alla möjliga håll. Det skulle kunna vara kul men frågan är om det inte blir för stort så att det ställer till det mer än vad man önskar. Låt säga att de flesta av de ca 20 000 utlänningar som skulle sprungit delas upp på ett antal olika osupportade arrangemang. Det skulle kunna innebära att det är 10 000 personer eller mer som ska springa runt Central Park imorgon bitti.

Jag drar förmodligen förbi och kollar läget men jag är rädd för att sådana tilltag inte uppskattas. Har hört flera personer under dagen, även här inne i stan, som inte har uppskattat att man ville köra loppet efter stormen och menar att Bloomberg nu tagit sitt förnuft till fånga.

Var även på ett möte som Springtime höll i ang. kompensation mm för sina resenärer. I stort var det väl inte så intressant. Det man sa var ungefär vad jag trodde att man skulle säga med stöd av paketreselagen och praxis. Frågan är om Springtimes försäkring kommer täcka eller om de har kassa att hantera det med. Man fåt väl hoppas att de inte går omkull på kuppen, det skulle inte gynna någon resenär.

Man får hoppas att de menar allvar med att de kommer försöka hitta en bra lösning. Folk som var på plats var väldigt upprörda och det kan man förstå i och för sig. Samtidigt kommer det där lite trista och svenska fram att någon annan alltid ska ta ansvar för om det skiter sig.

Jag ser det lite som att jag i värsta fall har fått en dyr New York semester. Trots allt strul har det varit skönt att vara ledig, det har jag behövt. Nu är det bara att blicka framåt.

Jag kommer troligen inte att återvända till New York på många år även om man skulle erbjudas plats till nästa eller nästnästa år. Det finns så många andra lopp och saker jag vill göra och nu känner jag mig lite klar med loppet även fast jag inte fick springa det den här gången.

//c

Det här inlägget postades i Lopp och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera