Reflexlöpning

Igår tog jag en runda i Ågesta. Jag skyndade mig hem från jobbet men när jag kom hem hade det redan börjat skymma lite, det är verkligen höst nu. Nåväl jag tog fram pannlampan och plockade med lite andra saker och innan jag var framme vid spåren var det redan mörkt.

Tänkte ta min vanliga kortrunda och efter några hundra meter insåg jag att det sitter reflexer där som jag inte sett tidigare. Jag har aldrig riktigt fattat vart ”Ågestareflexen” börjar någonstans eller hur lång den är. Har sett reflexer ända uppe vid Kvarnsjön och även bort mot Länna men kan det verkligen vara samma bana?

Nu tog jag mig fram i ganska god takt (nya lätta och snabba inov8 xtalon 212 på fötterna) tills det blev för snårigt med fallna träd. Då vek jag av min vanliga tur fast hittade inte ut rätt stig utan sprang mot ljusen från elljusspåret istället. Stormade ut ur skogen och höll på  att skrämma slag på en joggare som precis råkade passera. Mötte även en tjej senare som såg förundrad ut varför jag hade en lampa på huvudet när det finns elljus i spåret, men alla kan ju inte fatta grejen.

Det blev inte ett långt pass men jag skulle egentligen vilat helt så. Men det var skönt att komma ut lite. Premiärade långa tights men det var alldeles för tidigt, än kan man köra shorts. Petzllampan är jag nöjd med den lyser riktigt bra. Att springa med den större Nao:en tycker jag verkar vara overkill men det kanske är bra. Men blir det verkligen samma känsla om man har för bra lyse? Ska det inte vara lite läskigt?

Inga vildsvin igår men det är väl bara en tidsfråga om man fortsätter att utmana ödet på kvällarna i det området. En bra kväll var det i alla fall och jag fick komma ut ur lägenheten som fortfarande är en byggarbetsplats.

På lördag är det dags för Sörmlands Ultramaraton igen. Har bara sprungit den en gång förut, det var 2009 och det var första ultran jag gjorde. Ska bli spännande att se vad som hänt med tiden på fem år med betydligt mer trail än innan. När jag sprang förra vändan hade jag bara sprungit i skogen två gånger och det var för att kolla upp banan. Jag var ute och tittade på första delen av banan i helgen och den är fin. Det finns några ställen som man kan försöka att ligga på lite och spara lite tid. Svåra är väl att inte gå in i väggen bara under asfaltslöpningen på Åvavägen.

Har varit funktionär de senaste två åren och langat ut mer coca-cola än vad jag trodde var möjligt. Det brukar vara det mest uppskattade vid 40 km där jag stått. Får se vad man själv är sugen på. tänker mig en ganska lätt set-up om jag kan. Vill helst bara ha ett lätt bälte men det beror ju lite på väder. Ser ut som det blir lite svalare på lördag men förhoppningsvis inget regn.

IMG_2366.JPG

IMG_2364.JPG

Det här inlägget postades i Löpning, Utrustning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera