Run Anyway

Besvikelsen var stor i New York på Lördagen. Springtime som jag reste med hade informationsmöte på ett av hotellen och det var tydligt att många var frustrerade över att loppet blivit inställt i sista sekunden.

What to do… Snabbare än blixten var facebook och twitter fulla av event för att ersätta loppet. Jag hade ju redan bestämt mig för att ta en sväng själv men eftersom det var så många på hotellet och övriga Springtime som skulle ta ett varv runt Central Park tidigt på morgonen för att undvika så mycket folk så följde jag med.

Det var en stor grupp som satte av. Tal hölls och foton togs. När vi satta av var tempot ganska högt och jag förstod att det inte var så många som planerade att fortsätta. Jag tänkte att jag tar ett varv i taget. Det oroade mig lite att jag bara hade en flaska vatten och lite gels. Dessutom behövde jag nog gå på dass…

Men se det fanns gott om toaletter utsställda i parken denna dag och efter något varv dök även korvförsäljarna upp så jag fick köpa lite mer dryck.

Nu var det även betydlig mer folk på plats. Både löpare och publik hade hittat till parken denna dag.

Det var Run Anyway NYC Marathon som startat, ett facebook event för att få till ett lopp och samtidigt samla in mat och medel till de behövande i staden.

Känslan var enorm, stämningen på topp. Det var nästan lika bra som det riktiga loppet men kanske inte riktigt lika eldande publik. Tidningarna skrev att det varit 10-tusentals löpare i parken.

Ironiskt nog sprang jag riktigt okej. Sparade lite på krutet eftersom det inte var på ”riktigt” men sprang trots detta och den lite kuperade banan på ca 4,15 och framförallt var jag i riktigt gott skick efteråt. Dagarna efter har varit bra och jag har bara haft marginell träningsverk. Känns riktigt fint nu.

Kvällen bjöd på trevlig middag i Springtimes regi. Jag börjar nog bli gammal för jag hoppade festkvällen för att komma upp och promenera på morgonen efter!!

Läser mycket på nätet att folk trappar ner sin träning nu och det ska kanske även jag men jag ska snart börja ladda för nästa års stora utmaningar så vintern kommer bjuda på mycket trail, skog och långa dagar.

//c

Det här inlägget postades i Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera