RUN

20110804-225919.jpg

På sommaren brukar jag alltid ha tid att läsa lite extra. Resten av året läser jag mest jobbrelaterat men smyger in en bok eller två ibland. Under semestern har jag plöjt Running on emty av Marshal Ulrich. Sträckläste den på ett par dagar. Fantastisk historia om hans satsning att springa över amerika och slå rekordet.

Idag kom Dean Karnazes – Run. Det är 26,2 (lika många som miles på ett marathon) historier från hans ultrakarriär. Jag har bara läst förordet än men det verkar lovande.

Dean kallas av många för en marknadsföringsmaskin som överdriver sina egna prestationer. Det vet jag inte om jag håller med om även om det är klart att det finns andra profiler med långt större bedrifter som inte fått sitta i soffan hos tex Letterman.

För mig är Dean den som introducerade mig för ultra och möjligheten att springa betydligt längre än ett marathon.

När jag läste hans Ultramarathonman en vinter för några år sedan fattade jag direkt tycke för hans sätt att se på saker och det stämde väldigt bra men min egen mentalitet.

Jag hoppas att Run ska ge mig liknande motivation nu, kommer troligen ta med den upp till Vålodalen. Vem vet den kanske skalar av någon minut.

Annars känns det ganska bra. Ett trailpass igår, kort och snabbt. Idag körde jag en tre timmars vandring/promenad. Vi får se vad morgondagen bjuder på, har ju semester.

Kör armhävningsutmaningen på hundredpushups.com, går också ok än så länge. Har aldrig varit särskilt stark i bröst och axelmuskulaturen men nu ska det bli ändring på det.

Later

//C

Det här inlägget postades i Tips. Bokmärk permalänken.

Kommentera