Salomon Racevest

Var inne på Trailupptechslöparen och läste om Salomons nya superlätta ryggor/racevästar. Jag har provat en hel del olika men Salomons västar som sitter ganska slickade på kroppen tycker jag är överlägsna. Hade den första 12 liters varianten som jag använt mycket. Den får man i det mesta i och den har aldrig orsakat skav. När den gick sönder skaffade jag en ny som var ännu lättare och jag har faktiskt inte tyckt att jag behöver en mindre variant eftersom den knappt väger något. Det är lite svårt att packa den nya kan jag tycka om man vill ha med ett större plagg typ en puffjacka på vintern men annars är allt perfekt med den.

Salomon-Hydro-S-Lab-Set

Hade en liten 5 liters av den första varianten som jag köpte till Hammertrail 2013 men har aldrig gillat den. Den är för liten till min överkropp trots att det är den större storleken och det har gjort att när man haft flaskor i fickorna framtill så har de suttit i armhålorna när man ska springa så den har kasserats.

När jag såg filmer på Kilian och andra Salomon löpare förra året, bla från Hardrock så blev jag lätt exalterad över den tunna väst som de hade och som verkade vara på gång ut på marknaden. Nu är de här och jag tycker egentligen inte att jag har behov av en sådan väst men habegäret är stort det ska jag säga. För frågan är ju naturligtvis hur mycket skillnad det gör med några hundra gram hit eller dit i ett lopp tex. Samma sak med en jacka. Nu finns jackor som kanske väger 50-60 gram men var det verkligen för tungt att släpa runt en 120 grams jacka? Nä så klart inte, fördelen med de mindre jackorna är möjligen att man kan ha dem i en ficka i shortsen eller liknande.

Så vi får väl se vad som händer på västfronten under året.

Det här inlägget postades i Tips, Utrustning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera