Stadion Marathon – Nytt PB

Hemma efter årets första lopp. Stadion Marathon är ett varvlopp vid Stockholms Stadion. Ett litet arrangemang med 28 varv för de som sprang fulla längden. Bitvis lite trångt när man ska möta och springa om löpare som är olika snabba och springer olika distanser men det gick bra för det mesta tycker jag.

10322660_789836094428231_5622367916161051713_n

En liten vätskekontroll vid varvning och tidtagning med chip, tom live-feed på jogg.se.

Hur gick det då? Jo tack, bra får man väl säga. Jag var inte jätteladdad. Sovit för lite och inte ätit jättebra igår. Ingen superfrukost heller så blev lite hungrig mot slutet. Drack ganska begränsat och tog lite gel vid några tillfällen. Det var ju inte så varmt.

Öppnade fortare än vad jag tänkt, trodde att jag kanske skulle behöva stanna mer än vad jag gjorde och hade tänkt sänka tempot rätt snart. Banan gick ganska mycket utför innan vändningen och sedan upp samma väg så man fick lite fart som jag sedan höll i rätt bra på tillbakavägen. Tror jag höll tempop i kanske 25-27 km sedan var jag ganska slut i benen och musklerna i baksida lår och rumpa värkte. Fick börja stanna till och stretcha ut flera gånger men fortsatte att hålla uppe tempot ganska bra tills de allra sista varven men då kunde jag köra på vilja. Slutade på 3,39 vilket är 24 min snabbare än vad jag gjort tidigare i Berlin. Skön start på året och formkvitto. Vem vet vad jag kan göra på en bra dag med shortsväder? Eller så är det kallt och jävligt som är min kopp te.

Det här inlägget postades i Löpning, Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera