Stockholm Marathon 2014

Intentionen var ju att ta det ganska piano och se det som ett långpass inför stundande Jättelångt om två veckor. Det gick både bra och dåligt kan man väl säga. Körde utan någon klocka för jag tänkte att det skulle sakta ner mig lite. Normalt tycker jag att jag blänger på tempotiden mest hela tiden under ett marathon och jagar tiden. Tankarna flöt iväg mot jobb och annat och tankar kring uppladdning. Var det verkligen intelligent att rusa runt en halvmara i skogarna i Kolmården förra helgen? Hade det inte räckt med korta banan. Skulle jag verkligen ha paddlat kajak i veckan? (Det skulle jag inte ha gjort för jag blev riktigt stel och trött i höftböjarna som jag kände av dagen efter paddlingen).

Blev en aning överrumplad av tiden på 10 km, det var snabbare än vad jag brukar spinga andra lopp. Och sedan höll jag det någorlunda till halvmaran med. Vad fan är det här. In på toa och slösa bort lite tid. Sen på det igen. Ut på Djurgården och det börjar kännas att det är mara. Nu känner jag igen mig. Tappar tid, tappar placeringar. Känns som flera tusen löpare passerar mig. Det är med blandade känslor. Bra för att det var den ursprungliga planen och att jag behöver paca mig lite men alltid tråkigt att släppa till andra.

Nåja, där stop Glenn Hysén och gapade fotbollsklyshor till löparna i ett Unibet tält. Ganska överraskande och lite kul på ett annars dött stråk av banan.

In i stan, mer publik, gneta på, IF Linnéa klack på Södermälarstrand. Västerbron går sakta men springer i alla fall. Släpper lite på Vasagatan. Kostar på mig att gå lite efter vätskan. Höftböjarna skriker lite och därför går jag upp i motlutet upp till Odengatan också. Det känns lite trist men jag tänker att kommer jag bara dit kan jag hålla mig igång resten in i mål sedan och så blir det.

I mål inne på stadion är det sedvanligt kaos men jag känner mig ganska fräsch så det gör inte så mycket. Hade jag mått som efter mitt andra Berlin Marathon när jag trodde jag skulle svimma hade det nog känts lite värre. Tror att arrangören måste se över logistiken kring loppet. Det är både trångt på vissa ställen på banan men framförallt kring start och mål. Det flyter liksom inte på så bra längre. Kan ju ha att göra med att de bygger om halva stan också vad vet jag.

Väl hemma firas det enkelt med pizza och folköl. Idag är allt väl men ena hälsenan är stel annars hade jag nog tänkt mig en uppmjukande jogg. Tror det blir en promenad istället.

Det här inlägget postades i Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera