Tjurruset

Var ute och tittade på Tjurruset i lördags. Har nog aldrig riktigt åkt någonstans för att bara titta på ett lopp förut men det skulle visa sig vara ganska kul. Anledningen var att loppet gick på min gamla ”bakgård” ute i Åkersberga och det var ett tag sen jag var där.
Loppet skulle visa sig vara en större tillställning än jag väntat mig så det var fullt på tåget ut från stan. Start och mål låg vid min gamla gymnasieskola. Trodde jag… Där var parkeringen för skolan var riven och har flyttat ner mot centrum. Surprise!
Tog en runda runt i skogen för loppet hade inte börjat än. I skogen mötte jag sedan de olika dam grupperna som startade i olika intervall. Tog en titt när de skulle ta sig upp för Hackstabacken vilket såg lite kul ut. Uppenbarligen inte alla som vet vad de ger sig in på när de anmäler sig.


Jag hade insett att ”diket” som jag läst en del kommentarer om på nätet efter loppet skulle vara en del av banan. När jag var liten kallades det Gula floden. Jag kan glädja er med att det brukar vara betydligt djupare på våren 😉 Även här var de kul att se folks reaktioner och höra kommentarerna men de allra flesta tog det väldigt bra måste jag säga. Glada miner och skratt. Fortsatte ner till mål och fick se lite målgångar. Bra jobbat alla som sprang.


Läste på nätet att skatebordföreningen vars park man tagi i besittning inte blivit informerade om loppet det var trågigt. Jag var med när den byggdes. Bara att hoppas att tävlingsorganisationen städade upp ordentligt efter sig.

//C

Det här inlägget postades i Lopp och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera