Trail i Tyrolen

När jag nu väl satt mig vid datorn så ska jag passa på att skriva flera inlägg på en gång. Jag tror det blir tre.
Jag har just avslutat en fantastisk och intensiv semester och bara varit hemma någon dag för att packa upp, tvätta och packa mig iväg igen. Men vi börjar i Österrike i en liten by som heter Obernberg i Tyrolen.

Det var ganska länge sedan jag såg en hint på internet om ett ”trailcamp” som Pathfinders skulle ordna i där nere. Jag kastade genast iväg en intresseanmälan för jag tyckte resan till Slovakien som jag var på i fjol var mycket bra och tänkte att bergen förmodligen var rätt lika och upplägget liknande. Jag kunde inte heller vara med på årets resa till Slovakien eftersom jag sprang Swedish Alpine i de krokarna.

IMG_1787

 

Redan i Innsbruck tornade bergen upp sig.

Själva resan gick ganska smidigt för mig som inte checkar i bagage resten av sällskapet fick inte med sig sina väskor från Frankfurt. Det var väl ingen katastrof för de dök upp på kvällen så alla fick fram kläder och skor (kan ju vara bra när man ska springa i 6 dagar).

Guider på resan var lokala Joakim, som dessvärre kraschat med skärmflyg och inte kunde springa, danske Moses Løvstad och kanadensiska Karrie Gregson som bodde i Österrike. Moses skulle ner till Frankrike och köra PTL och Karrie UTMB så det var inga duvungar. Dessutom en salig blandning av människor med olika löpvana men ett trevligt och glatt gäng.

IMG_1817

 

Första dagen var det lite uppvärmning med löpning och spontanbad i en glaciärsjö. Andra dagen drog det igång ordentligt med typ 1600 höjdmeter upp och 1400 ner igen. Rätt hårt och jag var lite förvånad att lederna inte var bättre och mer lättlöpta som jag föreställt mig. Men jag klagar inte, det var kul och vyerna fantastiska.

IMG_1822

 

Mycket kor på sluttningarna, tycker det var lite konstigt men så är det väl där nere, man utnyttjar det gräs som finns men man skulle tydligen hålla sig ifrån att dricka från bäckarna.

IMG_1847

IMG_1849

 

Jag tog det lite piano och tog en kortare väg den tredje dagen. Ville hålla hela veckan. Fick en del höjd för det och luftiga vyer. Tog dessutom en tur upp på en topp som låg vid hyttan vi skulle sova på under natten. 500 meter extra tror jag det blev och jag hade hygglig fart ner igen.

IMG_1861

 

Jobbigt att dela ut posten här uppe 😉

 

Kvällen i hyttan var mycket trevlig. Middag vid långbord. Lokal mat och rikliga portioner, ingen behövde vara hungrig. Sedan sovsal som en del kanske inte var vana vid. Jag sov riktigt risigt mest för att madrassen var löjligt mjuk och för att det var sjukt varmt.

IMG_1898

 

Dagen efter vi kommit ner var det löpning längs den Italienska gränsen, det var lite lurigt väder men mellan varven fick man en härlig vy bland molnen.

Avrundade veckan med löpning i regn, samma runda som första dagen sedan bar det av till Innsbruck men jag tog inte planet hem med de andra utan hoppade på tåget till München för att senare turnera till Berlin, Sarajevo och Istanbul men det är en annan historia som inte bjöd på så mycket löpning.

Allt som allt var det en kanonresa med upplägg som passade mig mycket bra. Hade inte ändrar något. Utförslöpningen passade mig tydligen, hade riktigt kul. Vet inte vart det kom ifrån men det måste vara mina snabbpass i Ågesta under våren. Svårt att säga om jag åker dit igen för det finns ju så många ställen att se men jag kan absolut rekommendera det till alla som gilla stora bergsmassiv att springa i. Vädret bjöd på sin bättre sida och vi måste nog anses haft tur som inte fick mer regn.  Hotellet var enkelt men mycket bra och maten… wow rejäl mat men med bra salladsbord och vegetariska alternativ varje dag.

Sweet.

Det här inlägget postades i Löpning, Tips och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera