Träning för Fotrally

Jag ska vara med i Fotrally i juni. Tävlingen där man ska gå så långt som möjligt i ett förutbestämt tempo (5 km/timme). Det låter väl enkelt? Men rekordet ligger typ uppåt 55 timmar. Helt galet.

Igår kväll tog jag mig ut på ett första riktigt träningspass. Började gå in mot stan vid åtta-tiden och där var det full fart på festandet redna kring tio. Gick ungefär rakt igenom och slog en lov runt Brunnsviken för att gå in igen och vika av uppåt Kungsholmen. Det var inte helt kul att promenera genom Hagaparken på natten kan jag meddela, i stan kändes det väl lite bättre men mycket röj när krogarna börjar stänga.

Gick vidare över Västerbron och runt söder bort till Skanstull där jag vek av hemåt igen.

Tog ett snabbt hambugarstopp men utöver det höll jag ett bra och jämnt tempo men lite fort. Ska man hålla igång så länge får man nog sänka sig till 5 km/timme så man kan få till ett bättre steg och använda mindre kraft. Jag blev överraskad över hur fort jag blev trött i benen och kände av knäna. Väldigt annorlunda än löpning. Så jag kommer nog få köra mer specifik träning än vad jag hade tänkt mig tidigare för att vänja musklerna vid gång. Sen är väl asfalt en liten bov också kanske.

Får se hur långt jag kan ta mig när det bär iväg. Igår höll jag igång nära 9 timmar och det var väl ok men det skulle gärna få kännas lätt i 10-15 timmar innan man får börja pressa på riktigt.

IMG_0932.JPG

IMG_0935.JPG

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera