UTMB 8 poäng

I början av veckan såg jag en tweet om att UTMB-organisationen höjer kraven för att söka till UTMB från 7 poäng (tre lopp på 2 år) till 8 poäng. Det ställe säker till det för en hel del personer som planerat sin säsong. Dessutom hotar man visst med att ha nya krav för att söka till 2016 vilket gör framtiden oviss ett tag till.

Jag hade i mitt stilla sinne tänkt mig att åtminstone samla ihop poängen i år för att ha möjligheten att söka. Även om jag inte riktigt känner mig redo för utmaningen än. Ett extra år skulle inte göra mig så mycket, anmäla mig till något riktigt bergslopp nästa sommar bara men det känns ändå lite störigt att de ändrar så mycket.

De är ju ganska friska på att klassa nya kvalificeringslopp hela tiden vilket ju är bra om man inte vill resa runt en massa men man kan fundera på hur det hänger ihop med bergsultra när man ger poängstatus till relativt platta asfaltslopp.

Nåväl det är inte mycket att fundera över. I skrivande stund är statusen på Tarawera oviss. Det har gått i från 3 poäng till 2 förra året och arrangören hoppas på att få 3 poäng till i år. I så fall är jag hemma (om jag klarar loppen vill säga, det är inte så bara).

3 poäng i Nya Zeeland, 3 för Swedish Alpine och 2 för Black River Run. Men som sagt steget från dessa tre till UTMB… mjaaeee, kanske inte optimalt.

Men som sagt kvallopp och ställen som man skulle vilja besöka råder det ingen brist på så det är bara att köra. Hade jag hunnit hade jag dunkat in Keb Artic Run och Swedich Skyrace också men det får bli ett annat år det.

logo-utmb

Det här inlägget postades i Löpning, Lopp och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera